Framstjärt.

Enbart ett omoget psedonym för min vän. Tolka det hur du vill.

Nu.

Sitter de framstjärten. Är full. Framstjärten ska hem. Ska bli fullare. Hårs.

Tidsfördriv.

Vissa dagar spenderas på ett så lugnt sätt som möjligt. Så är det idag nämligen.

Ledighet.

Man tror att man ska sova till 11 när man väl är ledig. Men kroppen har ju såklart vant sig vid att gå upp vid halv 6 på mornarna, så jag vaknar halv nio, pigg som en lärka.

Skratt.

Dagens "Vi 5" i aftonbladet löd frågan: Igår var fettisdagen. Åt du någon semla?

Conny Andersson, 42, vårdbiträde svarar:
-"Nej, det har jag inte gjort på 15 år. Jag hatar semlor!"

Royalister.

Vart jag än vänder mig ser jag löpsedlar om Prinsessans förlovning. Det verkar vara sjukt många som bryr sig.
Varför?
Kan någon ge mig ett vettigt realistiskt svar?


Vykort.

Fick en vykort av morsan häromdan. Det fick mig att småle.-"Bara grisar får säga nöff nöff."
-"Nöff nöff!"

Äntligen.

Killen från Henkan släpper nytt. Skönt att höra.


Max Peezay - Boven i dramatMåste poängtera att jag inte håller med i allt det politiska, men musiken är underbart äkta.

Morgon.

Uppdaterar även med en helt underbar låt. Avnjut.

Promoe - New Day


Hyckleri.

Jag täntke skriva om det här igår egentligen, men jobb och tid spenderad med frugan tog upp min tid, så jag sparade det till idag. Jag har dock inte kunnat släppa tankarna om hela artikeln och hyckleriet bakom den.
För er som inte vill klicka på länken klipper jag in kolumnen här, skriven av metros Anna Lindberg.

"Därför är Sverige inte alls jämställt 
   

Sitter på ett fik och pimplar bryggkaffe med en vän. Vi börjar prata om internationella kvinnodagen, den 8 mars.

"En speciell kvinnodag? Sverige är ju typ jämställt", säger min kompis.
"Nä...men", svarar jag snabbt.

Hör mig själv börja rabbla de vanliga argumenten: Löneskillnaderna, misshandeln, det obetalda hemarbetet.

Men jag hejdar mig.

"Skit i statistiken", säger jag. Börjar berätta om allt det där andra istället. Det som händer hela tiden.

Som igår:

07:30 Morgonrusning i tuben. Plötsligt känner jag hur någon trycker sig mot mig. Vänder mig om. En man i 30-års åldern tittar bort. Sen händer det igen. Hans hand på min höft. Jag ber honom ta bort den. Juckmannen mumlar nåt om trängsel. Ingen säger något.

12:00 Lunchjoggar på löpbandet. Lägger märke till gymmets ljud: En massa gutturala "oooufh", "argh" och krystläten. Men det är bara männen låter. Vi kvinnor pressar under tystnad. Som på statsvetarkursen. Det är flest tjejer men killarna som hörs.

17:00 Träffar en gammal jobbkompis. Hans hoj har blivit snodd. Eftersom jag nyss köpt en ny erbjuder jag honom min gamla. Han avböjer.
"Nej, jag kan inte ta emot den".
"Jo, jag lovar. Du får den, insisterar jag.

Han blir stram, och vrider lite på sig. Sen säger han, på fullt allvar:
"Nej, alltså jag tror faktiskt inte jag kan cykla runt på en damcykel."

19:10 Äter middag på stan. Drabbar samman med en man som glufsat blängsylta. Han granskar mig grundligt. Uppifrån och ner. En ryckning i överläppen, som Viggo Strieber i Rederiet.
 21:30 Promenerar hemåt i mörkret. Hör steg bakom mig, kastar ett getöga över axeln. Grabbar tag i min nyckelknippa - för säkerhetsskull. "Ta dig samman", tänker jag. "Nästan alla våldtäkter sker ju inomhus".

Tillbaka på kaféet. Jag fyller på med mer kaffe. Min kompis påpekar att alla har skitdagar.
"Det här var en bra dag", säger jag, och fortsätter:
"Varannan kvinna i Sverige har utsatts för våld av någon man efter 15-årsdagen. Av de som sjukskrivs för stress är majoriteten kvinnor. Klart att vi ska ha en dag som uppmärksammar halva befolkningens orättvisor.""

För det första är jag emot enskilda dagar i största allmänhet. Kom med argument om det behövs, men själv tror jag inte att en dag om året gör någon förbättring på kvinnofronten och jämnstäldhet. Ungefär som Pride. Nu är ju Pride under en vecka har jag för mig. Men att vänta homofober under just den veckan har jag svårt att se.
För mig handlar det mer om att visa att "vi kan också, vi bögar". Där bögarna hjälper sig själva in i ett fack och längre bort från dom "normala". Om det nu är så att dom vill vara en del av dom normala.
På samma sätt har kvinnodagen bara fuckat upp dom analkande rättvisorna mellan könen. Det är alltid något stolpskott som ska yttra saker som "Alla män är potentiella våldtäktsmän." Och vips, så drar denne ner sig hela kvinnosläktet ner i skiten.
För det är ju jävligt viktigt att dela in människor i fack, det vet ni väl redan. Kvinnor, Män, Hetro, Homo, Blonda, Brunetter, Rödhåriga, Negrer, Turkar, Svenskar... Ja, ni fattar vinken. Aldrig blir defenitionen människa.

Hur som. Nu ska jag kommentera kolumnen bit för bit, och varför jag anser den vara hycklande.

Första stycket, på fiket. Självklart är det dåligt att ge kvinnor sämre lön för lika arbete. Där har jag inte mycket att säga. Misshandeln? Vi kan ju jämföra hur ofta snubbar bli misshandlade jämfört med kvinnor. Problemet är väl att det allt som oftast en man, eller män som står bakom misshandlandet. Ett kognetivt beteende hos män? Men skulle det vara värre att misshandla en kvinna än en man? Syftet och resultatet är väl detsamma? Att man vill skada en annan människa. Hurvida personen som blir misshandlad kan försvara sig eller ej har väl knappast med kön att göra? Men när tillfälle ges är det helt plötsligt lätt att skylla på det. "Men jag är ju tjej, jag är det svagare könet."
Och glöm inte bort att även kvinnor är med att uppfostra tjejer till Barbies och killar till G.I Joes.
Det obetalda hemarbetet? Kom igen. Jag vet att det är många Slitzfantaster som tror på att kvinnan hör hemma i köket osv, men att det inte förekommer delat arbete i hemmet nu för tiden har jag svårt att tro.
Och om det nu gör det undrar jag varför ni tjejer inte gör något åt saken? Ah! Just det, internationella kvinnodagen. Protestlistor! Det är så man slipper disken...

7:30 En man på tunnelbanan taffsar på Hanna. Hemskt såklart. Kan en tjej inte få åka på tunnelbanan ifred på väg till jobbet utan att få en hand i skrevet? Men att det skulle hända varje dag, hela tiden, som Hanna formulerar det har jag svårt att tro.
Men att tro räcker ju självfallet inte, så jag frågade runt lite bland tjejer jag känner. Inte en enda kunde minnas när en främmande man tafsade på dom i offentliga miljöer utan deras medtycke. Så visst, det förekommer såklart, men varje dag på väg till jobbet? Hanna kanske är offer för en stalker?

12:00 På gymmet. Jag vet inte riktigt vad Hanna vill säga med det här stycket. Att killar pustar och frustar på gymmet och inte tjejer. Att killarna tar upp all plats och uppmärksamhet trots att det är fler tjejer på gymmet än killar? Så varför stönar du inte när du gymmar Hanna? Rädd att bli sexualiserad? Slopa tajtsen och sport-toppen nästa gång du går till gymmet. Och tro mig, man behöver inte vara sminkad när man vill ha muskler. Stöna om du behöver. Men då blir väl svaret från dom flesta tjejer att "Neee, alla skulle kolla på en, det skulle kännas helt fel."
Protestlistor då? Ett enskillt rum för enbart tjejer att träna rumpmuskler och lår i? För det är bra för jämnställdheten. Mer fack att dela in varandra i.

17:00 Damcykeln? Jag tror att alla mina killkompisar cyklar på damcyklar. Man slipper offra pungen när man tvärnitar. Vad din manliga kollega har emot det vette fan. Men att det skulle ha något med Internationella Kvinnodagen att göra slopar jag direkt.

19:10 En man trånar efter dig. Och du tycker att det är att sexualisera och trycka ner en kvinna? Vad menar du? Ska man fråga om lov innan man spanar? Det är ju liksom lite så det fungerar i livet. Tjejer trånar efter män och tvärtom. Ibland trånar vissa män efter killar osv, du fattar poängen. Att sen avgöra vad som är anständigt och moraliskt i hur långt man får gå i att sukta efter en annan människa har väl knappast med kategoriseringen Man-Kvinna att göra?
Att tjejer därimot sminkar sig så fort dom ska visa sig offentligt, att dom har på sig korta kjolar och leggings mitt i vintern, så man ser alla former och sexuellt laddade kroppsdelar är ju såklart männens fel. Men inte ska vi få sukta efter er. Pröva med att slopa vecko-revyn och alla andra jävla ytlighetstidningar som propagerar för att tjejer skulle vara sexobjekt och som hela tiden menar på nya sätt att få männens uppmärksamhet.

21:30 Vad fan menar du? Att man blir våldtagen så fort det blir mörkt? Att om det går en man bakom dig i mörkret är det förmodligen en våldtäktsman? Ett uppenbart resultat av tidningarnas hype av våldtäktsfall. Misstolka mig inte, det är såklart hemskt som fan att våldtäkter ens existerar. Men att risken att bli våldtagen bara för att du går på en mörk parkväg med en man bakom dig är löjeväckande.
2008 anmäldes 5 379 i sverige. Det sägs att mörkertalet är stort, men det är den här siffran jag har att gå efter. Det är hemskt, det låter jättemycket. Sen får du skala av dom våltäkter som sker inom familj osv. Dom är såklart lika hemska, men det är inte dom det handlar om nu. Jag vet inte hur många vi får kvar, men räkna med under hälften i alla fall.
På det har Sverige en befolkning på 9 256 347- Hur många av dom som är män har jag ingen koll på, men räkna med ca hälften, även om det nog inte stämmer, eftersom män i allmänhet dör i andra samanhang än ålder. Typ militärtjänst osv. Yrken män ska utföra, eftersom det inte är lika hemskt att offra en man i ett krig som det är att offra en kvinna.
Så tänker du nu hur stor risken att du skulle bli våldtagen på väg hem en vardagskväll är.
Men det förekommer ju faktiskt, det står ju i tidningarna.

Och hur vi ska bekämpa det? En internationell kvinnodag så klart. Protestlistor, manifestationer, pris till kvinnor. "Bra jobbat, du har lyckats med något fantastiskt i en mansdominerande värld." och "Du är en bra tjej."

Självklart måste vi hjälpas åt med att åstadkomma jämnställdhet. Och bara det att ha en dag för kvinnor visar hur långt ifrån vi är från riktigt samarbete mellan könen. Det är en "vi-mot-dom" kamp. Man kategoriserar så gärna, för att visa vem som är bäst och vem som kan mest.
För det fungerar tydligen inte att vända sig om och klippa till män som tafsar på tunnelbanan. Man står hellre tyst och låtsas att man kände fel.
Att stöna på gymmet är fel, tjejer stönar väl bara i sängkammaren. Ni har väl sett porrfilmer? Tjejer ska vara tysta och söta och öppna munnen på tilltal.

Hyckleri.

Utrymme får man när man tar det. Survival of the fittest kallas det. Och så länge inte individen gör något åt sin förtryckta position kommer ingen förändring att ske.


Framstjärt.

Min vän Joel Weiss är en framstjärt. Fast jag gillar ju framstjärtar, så det är ok för mig.

Anonymitet.

Det var länge sedan nu, men äntligen händer det igen.
En anonym viktigpetter sitter och drygkommenterar mina inlägg i syftet att... Ja, jag vet faktiskt inte vad syftet är. Göra mig irriterad? Men vem kan jag bli irriterad på? För bakom yttranden och åsikter är det ingen som vågar stå.
Och vad kan jag bli irriterad på? Sarkastiska kommentarer om mina inlägg som innan betydde så mycket och gjorde sådan stor inverkan.
Oj, sarkasm smittar visst av sig.
Jag fick i alla fall ut det jag ville ur den anonyme. Denne lämnade avtryck hos mig. I min blogg. Denne läste och kände sig manad att skriva något. Härligt!
Dessutom gav dennes kommentarer mer tro på mig själv och mindre hopp hos människan. Men å andra sidan, det kan ju lika väl vara en gammal flamma som jag har dumpat och är sur på mig, eller en bitter vän från barnsben som hyser agg mot mig för gammalt groll. Eller bara en dyster person som inte har något vettigare för sig än att lämmna inkompletta, intetsägande kommentarer om mina inlägg.
Jo du, anonymitet är en välsignelse.


Budskap.

Ibland när jag är ute på diverse strapatser upptäcker jag härligt budskapsklotter. Det gör mig lad när någon vill framföra en känsla. Ett budskap. Skapa tycke.

1. Territorium-klotter i Farsta Centrum

2. Politiskt provocerande klotter i gullmarsplan.r

Känslor.

Om Karma existerar måste jag ha hjälpt svältande afrikanska barn i ett tidigare liv.Trasig.

Min rygg är helt paj. Någon som är bra på massage?

Relatering.

Kom att tänka på en till gammal låt jag lyssnade på när jag var yngre, som jag helt enkelt bara måste dela med mig av.

Cypress Hill F. Fugees - Boom biddy bye bye


Feelgood.

Talib Kweli - Ms. Hill


Äntligen.

Stockholm ser ut som stalingrad. Äkta!

Blöjor.

Elin och Lejla har varit, vad jag kan förstå bästa vänner sen urminnes tider. Typ innan kritaperioden, när dinosaurier strövade runt på vår jord.
Nu umgås dom knappt längre, och beter sig som små barn i sättet att tilltala varandra.
Båda anser sig förtjäna den andres uppmärksamhet mer än den andre. Båda är stolta individer som anser att den andra ska krypa till korset. Ovänner vet jag inte om dom är, men dom beter sig som fånig flickvän som vägrar sex, bara för att visa sitt ställningstagande.

Och vet ni hur dom försöker lösa problemet? Dom skriver töntigt anonyma inlägg på sina bloggar om hur vänner ska vara si och vänner ska vara så och "jag är trött på dittan och dattan".
Hela tiden med antydningar på varandra och vad den andre har gjort eller inte har gjort.
Att prata med varandra och snacka ut verkar inte vara en möjlighet.
Och så här håller det på.
Blöjor.

Omärkbart.

Idag är det måndag. Jag har jobbat 14 dagar i sträck, och har 5 arbetsdagar kvar innan jag får vila på riktigt. Måndagsångest? Den gick över förra veckan. Svep kaffet, för nu kör vi!

Söndag.

Upp och hoppa era slöfockar!

Ensam.

Någon som kan berätta för mig hur man gör en smoothie? Eller hur Ben & Jerrys smakar? Kanske om melodifestivalen och dess vinnare? Eller kanske om veckans modetips?
Snälla?
Jag försöker hitta en identitet, men alla verkar vara likadana. Hjälp mig!

Jobb.

Snön ligger vit på taken, endast banditen är vaken.


Elin.

Talib Kweli - Talk to you


Fakta2.

Jag är fett äkta.

Fakta.

Visste ni att det finns tjejer som jobbar med att hålla den manliga porrskådisens penis erigerad mellan tagningarna. Oftast oralt.
Proffesionella kuksugare.
Ett yrke med status. Undra om det krävs utbildning?

Trångsynt.

Arne Höök tycker synd om sig själv.

Han tycker synd om sig själv i form av sarkasm. Det är så han vill förmedla om hur synd det är om honom som behöver leva i en miljö som är nedklottrad. Förslummad. För klotter och slum går hand i hand.
Det är jobbigt för honom att behöva förknippas med Bronx. Med människor som verkligen bor i slumen. För det gör ju inte han. Så fort kopplingen leder dit är det synd om Arne.
 
Lika väl som att målandet gör målaren glad och ger denne tillfredsställelse så gör den Arne arg. Han fullkomligen kokar av ilska. Hans garagelänga är ju inte i ikea-svartbrun som den var när han flyttade in. Så vart ska han nu kunna parkera bilen? Inte i garaget med klotter på hoppas jag? Klottret på garageporten är ju ett tecken på en otrygg miljö, så om Arne parkerar bilen där blir den väl förmodligen stulen.

Det är synd om Arne! Ge honom en tyst minut för att visa erat stöd. Annars han kanske går under. Totalt. Vaknar nedklottrad och våldtagen en dag. Vem vet?


Pank.

Det vore fint med en löningsdag, kanske, tänkte jag...

Eftersmak.

idag fick jag smaka på den bittersöta smaken av röjröj och rajraj som jag för ett år sedan förespråkade så väl. Alkohol i mängder och tjejer som trånar efter en. Charmigt på sitt sätt, men jag föredrar hur jag har det idag. Kalla mig tråkig eller vuxen, men vissa saker blir helt enkelt urvattnade med tiden. Det kommer flashbacks då och då, och då tar jag vara på rushen det frambringar när tillfället ges. Så länge mår jag bra i min bomullsvärld.

Pina.

Dom här går ut till Emma Malmlöf.

Gnarls Barkley - Whos Gonna Save My Soul NowPetter F. Robyn - Det gör ont ibland


Ilska.

Summan av att inte dricka så ofta blir att när jag väl gör det blir jag full fort och bakis som fan dagen efter. Jag hatar det!

Klotter.

Nu har det blivigt lite av en disskution mellan mig och Felko. Det här kanske är något som inte berör er läsare. Men eftersom jag sällan får debattera med en vettig människa efter ett inlägg på min blogg så känns det viktigt att få debatten dokumenterad. I allra högsta grad tycker jag också att det är viktigt att förmedla åsikter som jag själv delvis delar.
Dessutom, är den här debatten i allra högsta grad brännhet efter artiklarna om NUG i pressen, därav har jag en till anledning att publicera vad som skriv mellan oss. Om ni gillar det får ni gärna hänga på med era åsikter.

Felkos svar på mitt förra inlägg löd:

"This i LIKE! :) Jag läser vad du skriver, håller med, men inser att även du bara återspeglar din sida utav det hela. Vad jag och du tycker om massan, media och eg alla påhitt i kontrollens och ordningens namn vet vi väl ganska väl redan. Hursom så står jag fast vid min åsikt då jag vet att även Lasses Liv's i Tumba (som drivs utav Lasse, enbart Lasse) även blir ommålat. Konstnären här tar sig friheten att ändra på något som Lasse personligen skapat. Visst, dörren var säkert målad grå när han köpte den, men han fick iaf välja själv. Oron vet jag inte vad jag ska säga om, har aldrig upplevt någon oro och även spenderat 98% utav min vakna tid med dessa konstnärer i många år. Individen här inskränker en annan individs åsikt och tycke helt oberättigat. Därför föreslår jag att vi ger dessa konstnärer en plats där de kan utöva och utvekla sin begåvning. Min vän, kostnaderna blir inte så höga per skalle, det stämmer, och vi kan gärna prata om andra absurda saker mina skattepengar går till, men när vi ändå är här så är min krona min krona, och i den mån det går vill jag inte förvalta mina pengar i saneringsprojekt utav staten, vilket jag nu tvingas till."

Och mitt svar på det lyder:

Nu tar vi det alltså till nästa nivå. Frågan är ju egentligen hur mycket färgen på Lasses dörr egentligen påverkar Lasse eller kvalitén på hans affär.
Men vi skiter i Lasse en stund och koncentrerar oss på din krona. Som egentligen inte är din krona.
Jag tar det kanske lite långt. Men eftersom du är under statens vingar och indirekt är staten som betalar ut din lön är det faktiskt i grund och botten statens krona. Du lånar den, och får ha den så länge du utför det jobb du har tilldelats. Såvida du inte lever på bidrag, alltså andras kronor, som egentligen också är statens.
Allt detta istället för att du med dina kunskaper och färdigheter skulle kunna hjälpa någon annan, eller bidra med dina tjänster i utbyte mot andras. För att göra det lätt för dig gör du ditt jobb, du får din krona och kan sen helt enkelt föra den vidare till nästa person som du behöver tjänster ifrån. Allt till förmån av staten såklart, som taxar allt vi betalar för. Så, staten lånar ut pengar, som dom sen tar ränta på.
Och nu kommer vi tillbaka till Lasse.
Lasse köper in varor till sin livsbutik (med kronor då såklart), för att inte hamna i större skuld till staten än vad han har råd med så behöver han kunder. Kunderna handlar mat och diverse förnödenheter hos Lasse, eftersom man helst inte i ett civiliserat samhälle jagar och tillagar sin egna mat, utan betalar för den tjänsten (med kronor såklart). Mitt i allt det hela kommer det någon och klottrar på Lasses dörr. Givetvis sanerar Lasse sin dörr. Om han gör det för att han tycker att det är fult, för att han vill ha sin dörr i färgen den kom i eller om det är för att klotter ses som ett brott och bör bekämpas till varje pris låter vi vara osagt, men han sanerar i alla fall.
Självklart inte ensam, han behöver ju någon som kan tillgodose honom med den tjänsten. Som har utbildning för det osv.
Så han betalar några jeppar att göra jobbet åt honom (även i det här fallet med kronor).
Jepparna som sanerar Lasses butik behöver ju självklart mat på bordet, och andra förnödenheter. Så, dom handlar med statens kronor på Lasses Livs.
Jag kan ju egentligen ta det här hur långt som helst, men.. jaa.. you get my point.
Nu handlar det väl inte om konst längre, men det spelar inte så stor roll.
Både du och jag vet nog mycket väl att många klottrare knappast utövar sin konst för konstens skull. Eller, i alla fall inte enbart för konstens skull. Lasse kanske skulle slippa betala sanerarna om det uppfördes lagliga väggar eller utrymmen för konstformen, men å andra sidan skulle han behöva betala för den lagliga väggen ändå, genom skattesedeln såklart.
Oavsett vart det förekommer är det Lasse som betalar för det. Den enda skillnade blir att Lasse slipper klottret på sin dörr. Förutsatt att alla klottrare blir lagliga konsnärer. Och då är frågan om det fortfarande kan kallas klotter?
Måste säga att det glädjer mig att jag har någon att disskutera med! Inte varje dag man stöter ihop med vett hos andra.

Felko.

Jag tänkte först svara på Felkos kommentar genom att skriva en kommentar tillbaka, men det blev för långt, så jag svarar med ett inlägg istället.
Kommentaren var ett svar på inlägget om konst och löd såhär:

" Vet att just det här inte var syftet med inlägget men. Först och främst så måste en konstnär signera sitt verk, så länge han inte finner hela konsten i att inte signera.. Men å andra sidan så ska min dörr fanimej kvarstå stockholmsgrå om jag valt att måla den så och dessutom betalat pengar för det. O det är väl där det brister. Legalisera, ge dem plats att utöva sin konst på (för nu tar jag förgivet att det handlar om konst och inte en protest mot.. ja överallt där grafitti syns idag) där jag kan beskåda allt, och de som inte gillar det kan sitta kvar hemma eller gå till en annan ateljé."

Som du sa, det var ju inte det inlägget handlade om. Men eftersom du skrev nånting om det så ska jag svara så gott jag kan. Om det nu behövs?
DU, min vän, målar inte dörrarna stockholmsgråa. Det finns det anstälda åt staten som gör, på uppdrag av staten. "En neutral färg som alla kan trivas med". Nu är det väl sällan en graffitimålare målar på en dörr för att dom tycker att färgen är ful, utan snarare för att deras tag ska synas så att dom får "fame" i hos andra målare.
För att ta det steget längre så är det ju faktiskt inte tagen på dörren som kostar pengar (om du inte tänker på första gången den målades, vilket i det här sammanhanget blir en struntsumma ur din skattbetalarkassa), utan snarare ommålningen eller saneringen av dörren. Något som företaget eller kommunen väljer själva om dom vill göra.
Nu råkar det ju vara så att klotter och graffiti är ett fenomen som utövas av individer, därav är det upp till individen själv om eller var han ska måla. Eftersom det är olagligt och dessutom strider emot andra människors vilja blir ju ofta valet att ta bort "klottret". Att personer som målar sedan anväder ordvalet konst i debatter som argument är väl snarare för att förmildra aspekten på vad det egentligen är.

Som skattebetalare så ska du veta att dina pengar går till många fler onödiga saker än att måla om dörrar nere i tunnelbanan. Och om du inte använder pengar som argument utan snarare att du känner dig otrygg i ett nedklottrat samhälle så vet jag inte om det argumentet håller heller. Klotter är en färgaplikation på enn yta, inget annat. Det otrygga skapas inte av klottret utan snarare om det finns fientliga eller våldsamma personer inom ett område.
Men staten använder ju vilka metoder och argument som helst för att vända den stora massan mot fenomenet. Det är ju olagligt.

Som jag skrev tidigare, konst sitter i betraktarens ögon. Och hos gemene man är inte en tag konst, därimot en målning. För en initierad målare är innebörden den samma.

Skitsamma om det nu är konst eller ej. Måste det verkligen vara konst? Varför används det begreppet på allt man inte har en defenition på? "Vet du inte vad det är så är det förmodligen konst."
Det kanske bara är ren och skär skadegörelse? Det kanske är en sport? En hobby? Tidsfördriv? Eller är det vacker konst, på statens beskotnad?
Det går väl att debattera om i evigheter. Jag lägger nog ner mitt här och nu. Ses vi någon gång kan vi ju snacka mer om det då. Men var skönt att få skriva av sig lite.

Kärlek.

jag blir så glad över att se att ni har kommit tillbaka till mig! Om jag inte hade Elin hade jag haft sex med er allihop, bara för att ni läser här. Alla utom min mamma, av självklara skäl.

Sommarkänslor.

Jag sitter i vardagsrummet med solen skinandes genom fönstret. Den värmer upp hela rummet trots att balkongdörren är öppen. Det är jävligt varmt faktiskt. Det får mig att tänka på vår och sommar. Hur kommer det bli i en ny lägenhet?
Jag tänker på grillkvällar på balkongen. Fyllefotboll på fotbollsplanen 50 meter från mitt hus. Nakenbad vid sjön 400 meter här ifrån. Ljummen kir kl 4 på morgonen uppe på skinnarviksberget.
Jag längtar.

Timbuktu Feat. Chords - Bra bra

Glad.

Chords - Luckiest man alive


Utdöd.

Det är vad debatten om konstfack är nu. Det brukar bli så när det gäller mindre oroväckande problem. Jag har dock inte släppt tanken om artiklarna i media. Det var ju skandalöst att NUG fick gå lös i en tunnelbanevagn, som dessutom var full av människor. Människor som var chockade och otrygga. Varför ingrep ingen? Ett brott begisks ju! Och med alla i vagnen hade klottraren säkert kunnat överbemannas. Är det möjligen så att ingen ansåg det vara ett tillräckligt allvarligt brott för att ingripa? Eller är gemene man helt enkelt för feg, och värnar om sin egen säkerhet hellre än att beskydda statlig egendom?

Konst.

Konstfack har gjort det igen. Godkänt ett provokativt och i det här fallet olagligt examensarbete av en elev. I det här fallet NUG. En pijonär inom svensk graffitihistoria.
För er som inte läst om detta har ni några länkar här under.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4422598.ab
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2374&a=883922

Graffiti är ju som bekant ett känsligt ämne. Åtminstonde när media envisas med att ta upp det, för i övrigt verkar inte vanliga svensson bry sig om fenomenet.

Disskuterar man saken med andra människor får man ofta höra yttrandet "Graffiti är snyggt, men klotter tycker jag inte om."
För den inbitne hänger dessa 2 ihop. Klottar, kan ju som ord defineras på olika sätt. Att kluddra i en tidning under ett telefonsamtal, eller på sidorna längst bak i matteboken under lektionen kallas klotter. Klotter kallas det även när en person skriver sin signatur i syftet att synas på samhället. Just den här typen av klotter är också graffiti. Det var så allting började. En person skrev sin psedonym överallt där han hade tillgång och blev till slut en typ av kändis i dåtidens New York. Det var först efter att många fler tog efter och gjorde samma sak som fenomenet sågs som ett problem.
För det är tydligen precis vad det är. I den mån att det är fult. För det förstör inget annat än den tänkta färgen på underlaget som råder.

Att folk tycker att klotter är fult kan jag förstå. Men att det är ett brott är det nog få som tycker. "Jo, jag tycker att det är ett brott." dimper kanske ner som kommentar nu. Men fråga dig själv hur ofta du tänker att "Usch, här har det begåtts ett brott."
Problemet är att ingen ställer sig frågan om det är moraliskt fel att klottra eller måla. Det behövs inte eftersom att det är olagligt. Och så länge något är olagligt behöver man inte moralisera över saken. Det är ju olagligt. Punkt.
Ungefär som hasch. Att det i praktiken sällan sker olyckor genom hasch, och att det faktiskt ALDRIG har dött någon pga hasch så är det ändå fel. För det är olagligt.
Men det är inte hasch jag ska skriva om.

Jag själv anser inte att filmen som gjordes till NUGs examenarbete är konst. "Konst ligger i ögonen på betraktaren", heter det. Och det är ingen konst att kladda ner insidan av ett tunnelbanetåg, inte heller att krossa en ruta och hoppa ut genom den. Det kan vilken människa som helst genomföra. Och enligt mig själv tycker jag att det ska kallas konst när det innebär en konst att kunna göra något som ytterst få, eller ingen annan kan. Själva klottrandet har jag dock inga problem med. Tåget blir fult innuti, men inget annat. Det är dock att förstöra när NUG krossar rutan. Inte att det förstör tågets utseende, utan snarare funktion.

Hur som helst är inte syftet med mitt inlägg att tala väl eller illa om klotter eller graffiti. Det som störde mig med hela nyheten är att media hela tiden används som statens verktyg i kampen mot något man har bestämt sig är ett hot eller ett brott mot den generella ordningen. Man vinklar allt inom graffiti som något negativt och skildrar sällan verkarens sida.
Uppenbarligen är graffiti ett fenomen som tilltalar flera människor, runt om i världen. Utöver utövarna finns det tro det eller ej åskådare som tycker om fenomenet eller "konstformen" är något bra eller häftigt. Vackert i viss mån. Men gemene man tillåts sällan att utveckla sin egna åsikt. Hela tiden trycker media in våra åsikter i huvudet på oss, och formar oss till det dom vill att vi ska tycka.


Graffiti symboliserar den fira individen och den fria viljan, speciellt eftersom att det är olagligt. Trots detta utövar personer denna extremsport. Med eller utan samhället medtycke. Ett fenomen utvecklat ur den dynamiska miljö och levande samhälle vi lever i.
Softare.

Jag känner för att slänga upp lite skön musik.

Chords & Promoe - Ahludashit


Tjat.

Sanna Bråding har idag gjort en exklusiv intervjuv bara för Metro. Gissa vad den handlar om?

Info.

Jag var nyss iväg en stund från jobbet och åt lunch, som sig bör. Vill ni veta vad jag åt? Vill ni se bild på vad jag åt? Det skulle väl vara kul? För jag har tagit bild på det. Jag tycker om att berätta för andra vad jag äter om dagarna.

Skoja.


Hänförd.

Nooshi har fått 230 kommentarer på ett kort inlägg om en kamera som är rosa. Bara jag som fattar noll?


Glömsk.

Ja just det. God morgon på er också!

Looptroop - 21 grams


Råd.

Medierna pumpar råd om hur vi ska överleva finanskrisen. "Spara, spara, spara!" Samtidigt förlorar alla sina jobb. Är det bara jag som ser sambandet? Har vi frambringat en materialistisk och kapitalistisk värld kan vi väl inte överge det nu? Allt hänger ju på pengarna. Kärlek och lycka. Så köp nu, mer än förr. Det är så vi får behålla jobben. Så vi får våra pengar, och kan vara lyckliga.

Sms.

"Jag blir bara mer och mer kär i dig för varje dag som går. Trodde inte att man kunde känna så starkt för någon. Det är helt underbart." Lagom uppigande en söndagsmorgon.

Jon.

Jag svarar snabbt på Jons kommentar till inlägget om Alla Hjärtans Dag. Du har ju delvis rätt. Om man konsumerar alltid kan man lika gärna konsumera på denna dag. Vad jag däremot tycker är löjligt är att vi har en amerikaniserad "högtid" som handlar om att behöva bevisa för sina käresta att man bryr sig om dom genom att köpa saker. Och om det nu är materialism som är beviset för kärlek, skulle det då behöva en helt egen dag? Själv har jag sällan något överskott i plånboken till större överraskningar åt min käresta. Men jag försöker ge henne så mycket kärlek jag kan ändå. Det verkar gå ganska bra. Detta trots att det enda hon fick på Hjärtats Dag var en påse ostbågar och en cola. Men du missade nog syftet med mitt inlägg. Min poäng är att dagen inte fyller någon funktion, annat än pressen att konsumera utvalda artiklar. Och det var väl där du hade rätt. Men det var ju också ganska självklart.

Idag.

Alla hjärtans dag är för osäkra personer som med dåligt samvete älskar en annan människa. Jag överraskar min käresta med att inte ge henne ett skvatt idag. Men i morgon kanske hon får något, eller någon annan av årets 365 dagar. Olidligt spännande.

Stjärt 2.

Ni har väl inte missat dagens Expressen? Där står det nämligen hur man får Lailas rumpa. Tydligen räcker det med en massa övningar hemma på vardagsrumsgolvet. Vips, så har du en "Lailarumpa". Så kom igen nu tjejer, såsa inte. Sätt igång och fixa era rumpor, publicera dom på internet, så jag blir nöjd och belåten.

Stjärt.

Vad var målet och syftet med att publicera Laila Bagges bakdel i gårdagens expressen egentligen? Vi kan ju alla enas att Laila inte har något att skämmas över. Men som alla av hennes typ tycker hon väl att hon alltid är lite för tjock.

Morgonkaffe.

Halv 6 sitter jag och sörplar i mig morgonkaffet innan jag åker till jobbet. På lördagar sänder dom inte tv4 morgon. Dom visar tellietubbies. Morgonens knarkrus. Tack tv4.

Lycka.

Äntligen är jag uppkopplad mot världens vida webb. Det firar vi med Pendulum - Propane Nightmares.


Fråga.

Banditen undrar vad som hände med anti-vålds-anton och hela hans kampanj? När Ricardo dog, och alla helt plötsligt kände honom så blev det ett jävla liv. 10000 personer protesterade i kungsträdgården. Artister kom dit och sjöng. Mot gatuvåldet. Sen dog en kille från kista. 500 personer protesterade på sergels torg. Anton, han som hatade gatuvåld, är som försvunnen. Men å andra sidan, det är skillnad på kista och kungsholmen. Det är skillnad på människor och människor.

Bittert.

Jag sitter hemma. Sjuk, fattig, utan tvkanaler, utan internet och helt ensam. Allt är inte alltid så kul.

Potatisgris.

Det har i dagarna uppdagats att det finns rasistiska poliser. Vi initierade spärrar upp ögonen av förvåning. Hur kunde detta ske? Avslöjandet alltså. Nu måste ju polisen låtsas att dom INTE är rasister när kamerorna är på. I övrigt är jag glad över att se hur polisen sköter sitt jobb. "Jag vet! Vi tar den här filmen i bevisning MOT ungdomarna i rosengård..." "På västfronten, inget nytt."

Ledighet.

Jag strosar omkring i mjukisbyxor och bar överkropp. Småpular med småsaker. Puffar till kuddar. Dammtorkar. Dammsuger. Diskar upp gårdagens middagsdisk. Sätter mig i soffan och tittar ut på den grå parkeringen utanför. Det är tyst och harmoniskt. För tyst. Jag sätter på High Contrasts essential mix från 2003. Jungle och liquid funk när den är som bäst. Det är skönt att bajsa med öppen dörr. Det kan jag göra när jag är ensam. Det får mig att känna mig fri. Att jag kan göra vad fan jag vill när fan jag vill.

Morgon.

Dom diskuterar etnicitet på tv4 morgon. Det är ett problem att varken svt eller tv4 har en bredd i rutan när det kommer till människor med olika hudfärg. För det är tydligen en viktig faktor. Kanske till och med ibland avgörande. Hudfärgen. Så att tant Agda kan tänka att det finns snälla muhammeds också.

Planerat.

Är det något som är som designat för att krossa små söta förhållanden så är det ikeamöbler.
Många gånger har tålamodet svajat på en liten tråd. Men jag håller emot, och låter vreden gå ut över dom bittra fienderna i något våldsamt tv-spel.

Snabblogg.

Tittar förbi en stund efter avslutat arbetspass. Inser att inget har förändrats.
Det är kul att se att ni förväntansfullt hänger kvar, jag lovar, det kommer skrivas mer när tid ges. Och internet är numera ett privilegie jag inte har.
I övrigt är det fullt sjå hemma. Mycket som har ordnats, men mycket kvar.
Likaså har jag mycket tankar och idéer som jag vill publicera, men helt enkelt inte har tid för just nu.
Jag ska försöka klämma in lite qualitytime för bloggen. En massuppdatering kanske?
Tja så länge!

RSS 2.0