Morrn.

Drar till jobbet nu. Hej.


Bäng.

Jag måste ha den konstigaste besökarstatistiken i bloggvärlden. Helt osamanhängande och oregelbunden. Men vad kan jag göra annat än att le en tisdagmorgon kl 05:52?
Med den äckligt irriterande ska-jag-bli-sjuk-nu-harklingen som ständigt gör sig påminnd i halsen sveper jag ner det sista svarta kaffet tillsammans med en ipren och en shot Kan Jang.
Nu håller vi oss friska!

Flos.

Lönen tryter. Räkningar gör mig fattig. Lycklig.
Fick 2 räkningar efter att jag spenderat det mesta. Inkasso. Intrium. Man älskar det.
Kunde styra upp det så enkelt om jag ville det. Låta bli helgens bravader. Låta bli borås. För det är viktigare att man har en stadig ekonomi än att man har dom tyngsta och bästa vännerna i världen.
Visst.
Sarek och Kir hemma och blaskbira på jägarn.
Mina pengar går åt till fotboll, öl, kläder och mitt konstnärsmaterial. När det passar.
Det gör mig lycklig. Inte ett fett lönekonto.
Pengarna trillar in, sen trillar dom ut.
Samma sak varje månad. Jag har vant mig.
Eftersom den som är rikast när man dör vinner, så kommer jag nog komma sist.
Men ack vilken god förlorare jag är.

Kung&Drottning.

Talib Kweli Feat Mary J Blige - I Try

Mario.


Glamour.

Det ryktas att tjejer med klass är sugna på att festa med banditen. Vi får väl helt enkelt se om det bara är båg eller om dessa rykten stämmer. Alla är såklart välkomna!

Bas.

"När du ser mig ner på stan, när du ser mig ner på stället, när du ser mig ner på stan; Bärs och järn, bärs och järn.
När du inte ser mig där, det är då jag meckar grället."

Slutet.

Jag är slut. All min energi har gått förlorad. Våren är påväg, och vardagen och helgernas ledighet försvinner in i en härligt luddig dimma, där allt flyter ihop till en enda stor krämig substans uppbyggt av välbehag.
Gråa tv-spelsdagar är snart som bortblåsta.
Är det efterfest på våran ballkong?
Festen börjar och slutar hos mig...

Fredag.

Håller fortfarande på att återhämta mig efter resan. I helgen kommer troligtvis lite mer läsvärda inlägg.
Så länge slänger jag upp den låten som repeteras i högtalarna just nu.


Uppvaknande.

Skyller den dåliga uppdateringen på ihärdigt festande och skidåkande i åre dom senaste 5 dagarna. Nu blir det ändring på det sörrni!

Kul att ni är kvar förrästen!

11/4Nu kör vi! Kom förbi hemma hos mig innan och bli full!

Oförstående.

Fråga mig inte varför, men av någon anledning är det kul att jobba idag, trots att det är lördag.
Kan det ha att göra med att jag ska till Åre imorgon? Kan hända..

Väx.

Hurvida mina åsikter eller provocerande inlägg här har något att göra med hur mogen eller icke mogen jag är vet jag inte. Jag har därimot fått erfara att det finns människor som helt enkelt har en åsikt, och fortsätter med det, samtidigt som dom håller för öron och ögon, för att enbart lita på att vad andra säger är rätt och fel låta stå.
Alla andra som väljer att se det lite djupare i vad jag skriver tycker jag om lika mycket som jag tycker om mig själv.

Till personer som skriver onyanserade kommentarer utan att ens publicera sina åsikter bakom ett namn ber jag er skriva och läsa någon annanstans. Ni ger mig nämligen ingenting. Och jag undrar vad jag ger er om ni bara sitter och muttrar över min inkompetens och mina barnsliga åsikter?

Hyckleri.

Konstfackstudenten som spelade galen är åtalad på 4 punkter. Löjligt simpla (ja, relativt då) saker såsom våldsamt motstånd, falskt alarm, ofredande och oredligt förförande. Det sista låter som något påhittat men är säkert något som finns i lagboken det med. Nu när "konstinställningen" har fått uppmärksamhet är det väl lika bra att sätta dit henne på allt man kan.

Själv har jag ett antal vänner som då och då åker dit för diverse ting. Som typexempel har jag en vän som hade 7 åtalspunkter, men blev friad på alla. Och då snackar vi misshandel, ringa narkotikabrott, våld mot tjänsteman osv. Om han var skyldig eller ej lämnar jag utanför den här debatten, enligt domstol är han oskyldig.

Vad jag vill komma till är att konstfackstudenten förmodligen kommer få höga straff. Media har uppmärksammat det, och häxjakten på konstfacks elever är ju redan i full gång. Vore det inte en "rättslig skandal" om dessa vandaler och samhällsutnyttjare gick fria? Dom har ju trots allt förstört för resten av samhället. Mönstersamhället. Dom som inte behöver oroa sig för kameraövervakningen, för att dom inte gör annat än att sova, jobba och bajsa. Det där med "jag betalar faktiskt skatt" kommer alltid så väl till hands.

Dagsavslut.

Ställer mig vid spisen och knåpar ihop en snabb och mättande middag. Knäcker en Kilkenny och sätter på musiken som får mig att slappna av.


Tunnelseende.

Allt jag längtar till nu är Åre och Borås. Svårt att tänka på annat.

Out.

Nu drar jag. Vi kanske syns i vimmlet. Ring annars.

The Prodigy - Under My WheelsLedighet.Ringrostig.

Ikväll ska jag ut och härja tillsammans med "Framstjärten". Han är min penisförlängare. Och tillsammans är vi oslagbara.

Kommers.

Skicka inte en massa reklamkommentarer till mig. Och bespara era desperata läs-min-blogg-så-jag-mår-bra-inlägg till någon annan. Dom som har vettiga bloggar läser jag ändå, och dom som inte har det har säkert andra läsare som finner innehållet intressant. Tack.

Felko.

Kör en likadan, mitt inlägg blev också lite väl långt. Så jag svarar här jag med.

För att bli accepterad ska man ju såklart göra det som är lagligt, och rätta sig in i ledet. Och staten kan väl inte bestämma vad som är konst? Konst är väl egentligen ett påhittat ord, mest för att sätta en imponerande stämpel på något ingen kan förklara eller möjligtvis stå till svars för? Tydligen är det konst att pissa på en offentlig scen på huk till exempel. Egentligen är det väl inte konst, men dom som väljer att kalla det konst har fått något att beundras över, någonting att intressera sig för. "Vi är konstintresserade". Och det är väl där graffitin har sin liknelse till konsten, fast ja, som dess olaglige tvilling, eller hur du vill kalla det.

Hur många målare som begär fria väggar från staten vet jag inte, men det tycker inte jag verkar vara ett återkommande argument, möjligtvis hos få, men de flesta föredrar det olagliga. Men så länge det handlar om laglig konst, reklam i offentliga miljöer osv är det pengar som avgör om det är lagligt eller inte. Vad är det om en målning görs på en bergsvägg? Kan någon verkligen äga något som tillhör naturen? Och om en person verkligen äger den här bergsväggen så är det också för att han har pengar.
I verkliga livet kanske han skiter i hur bergsväggen ser ut, eftersom den ligger inne i skogen och aldrig ser den. Men graffiti är olagligt, och därför bör det saneras.
Graffiti, som fenomen, är väl egentligen ganska oförsvarbart. Det är en olaglig handling där du använder dig av andras egendom, även om den är statlig, för att utöva något du väljer, eller inte väljer att kalla konst.
Du ser aldrig andra konstnärer begära taveldukar och så vidare av staten för att kunna utöva sin konst. även om det säkerligen finns stipendium osv.
Jag själv tycker nog inte att graffiti är konst, och vet inte om jag kan backa upp handlingen till fullo. Jag vet att dom som gör det gör det för att det är kul, och för att andra målare ser dig. Man gör väl det man är bra på, i den mån man kan, gissar jag på.

Citatet tyckte jag var skönt för att han väljer att göra hela konceptet väldigt enkelt. Förmodligen är han trött på att bli indelad i fack. Han menar väl kanske på att graffiti inte behöver vara konst. Graffiti kanske inte behöver förklaras i närmare benämning än att det är olagligt, men jävligt kul. Ungefär som att palla äpplen.

Äkta.

Surfar runt och inser att alla hatar snö. Snö är äkta! Enbart dom hårdast arbetande och hårdhudade vågar sig ut.
Kom ihåg, det finns inga dåliga väder...

Snö.

Den har inte smält. Jag vaknar upp och det är mulet ute. En decimeter snö. När jag trodde att våren var påväg kom den direkt.
Dom säger att människan förstör jordklotet. Global uppvärmning och så vidare. Project Earth påbörjas på Discovery Channel där man ska hitta sätt att rädda jorden. Från vad? Från oss? Skulle inte det vi gör mot jorden vara "naturens gång"? Är inte vi en del av den och dess utveckling?
Människan är bara så äckligt girig och desperat att vi glömmer bort hur det påverkar omvärlden. Om det nu verkligen är så viktigt? Man vill ju leva så länge som möjligt.
Kommer det en forskare i Expressen och säger att kvinnor som föder barn på "traditionellt sätt" i snitt lever 2 år längre än dom som inte gör det, så kan du ge dig fan på att nästa års statistik visar att fler barn födes utan kejsarsnitt.
Med rökare är det samma sak. Man uppfinner cigaretten som i sin tur pajar lungorna, luktar illa, utvecklar cancer (till skillnad från allt annat) och så vidare. Sen, när alla har börjat röka så säger man att cigaretter är skit, och att man dör i "förtid" om man röker. Vad nu förtid är? Döden är ju oundviklig. Ovanpå det släpper man en massa tuggummin, plåster och metoder som hjälper dig att sluta. Här blir även snus ett alternativ. Istället för att lägga pengar på cigg så lägger vi pengar på annat nikotinfyllt skit, även det beroendeframkallande. Någon mer än jag som ser det löjliga mönstret?
Och allt bakom propagandan att "men du lever ju faktiskt lite längre då!"
För vem vill inte bli 80 år istället för 70? 65?
Längtar du inte till det att du får hemorojder? Nedsatt hörsel och syn? Benskörhet?
Vill inte du också ha en ung tjej som torkar dig i röven efter att du har bajsat, för att du själv inte når så längt bak? Men kom igen! Du fick ju leva några år längre i alla fall, tack vara den där äckliga dieten du tvingade i dig.

Det sägs att människan har ett hål i själen. Ett svart hål, som aldrig kan fyllas. Människan kan erövra, köpa och plundra hur mycket dom vill, men hålet kommer aldrig att fyllas upp. Det är därför vi kommer att bli våran egen undergång.

I-landsproblem.


Matchen.

Jag undrar vad demonstranterna hade gjort om media inte uppmärksammade deras aktion över huvud taget. Eller om dom hade kommit in i hallen. Hade dom slagit tennisspelaren för det Israel gör mot palestinerna?

Musica.

Gang Starr - Full Clip


Kvinnodagen.

Trots att jag skrev om den tidigare här missade jag den helt. Kan knappast säga att jag glömde bort den, eftersom jag aldrig tänkte fira den. Vad nu "fira" betyder i den här bemärkelsen? Det används flitigt i alla fall.
Men en söndag? Jag hade viktigare saker för mig. Typ som att jobba. Bringa pengar till hushållskassan så att jag och Elin kan fortsätta vårat samliv i den mån det går.

Samtidigt läser jag en undersökning i en välkänd svensk kvällstidning där dom skriver om hur mycket mer jämnställt sverige har blivigt det senaste året. Till hjälp har dom använt sig av mätare, där en mätare representerar den manliga kvoten av VD poster till exempel, och den en annan mätare representerar den kvinnliga kvoten. Gissa vilka färger dom var i?
I en annan artikel skriver man om kvinnor i afrika som genomgår betvingad könsstympning.
I ett land gråter kvinnorna ut om att dom inte i snitt äger en personbil i samma omfattning som männen. I ett annat land måste man behålla ett incestbarn för att abort är olagligt.
Båda delarna är olika proportiner av förtryck. Om man vill tro på vad som skrivs i tidningarna. För om en tjej inte har en VD post i Sverige så är det för att hon är kvinna, och inte för att hon inte besitter kompetensen.
Tyvärr är det så att det inte bara är VD posteringarna i Sverige där männen är i ledning. Det fanns en hel drös med olika "fördelar" som var på männens sida. Och då kanske Sverige inte är så jämnställt som man tror?

I samband med det här ställde jag mig en fråga. Det är ju tydligen så att männen inte vill släppa ikapp kvinnorna i olika samanhang. Men vem var det som satte mannen vid makten från början? Är det så att det föll sig naturligt och att människan helt enkelt tänker väldigt mycket, i vissa fall för mycket(?), vilket leder till dessa konflikter. Att man hela tiden, i arbetslivet, i umgängeskretsen, på dagis, fritids, skolan, korpenlaget osv underkastar sig en typ av ledarroll finner ingen konstigt, men att i det stora hela skulle vara en man som bestämde över en kvinna, eller hade en typ av ledarroll, precis som hos dom flesta andra djurraser är hädelse. Människan är för smart för att leva efter sådana normer. Alla är lika värda och var och en har rätten att bestämma själv.
Såklart! Men konflikten handlar inte om det, utan som vanligt om vilket av könen som är bäst. Killarna är starkare och tjejerna kan göra två saker samtidigt. Allt säger man för att provocera det andra könet. För ingen vill ju heller tillhöra det svagare könet. Vad fan det nu ska betyda? Hur kan ett kön vara starkare än ett annat? Är inte vi en och samma djurart där båda könen är beroende av varandra? Där vissa egenskaper helt enkelt är formade efter en primitiv livsstil som vi egentligen har lämnat för länge sen?

Kvinnan är inte bättre på att laga mat än mannen, inte heller på att passa barn eller städa. Mannen är inte bättre på att köra bil, och inte heller... ja, vad är det nu vi män stoltserar med?
Och även om det var så att kvinnan var bättre än männen på ovanstående saker så är det tydigen något dåligt. Man vill ju bestämma själv vad man är bäst på.
Hur som helst kan vi inte undkomma att kvinnor har ett starkare naturligt band till sina barn. Varför skiter jag i. Förmodligen har det att göra med att mannen bara lämnar sin säd i kvinnan och kvinnan därimot får bära fostret inne i sig.
Men det är något dåligt att ta hand om barn. Man vill göra karriär och tjäna pengar. För pengar är vad det handlar om. Och då kan man inte sitta hemma med någon unge. "Kan jag sitta hemma med ungarna så kan min man det också."
Självklart! Jag vill vara med mitt barn när det kommer. Jag vill se det växa och ta hand om det. Hellre det än vilken karriär som helst. Karriär gör mig inte lycklig. Det är det dom små sakerna som gör.

Så medans Schyman jiddrar om äktenskapsförbud samtidigt som Olinda och 5 andra kändisbrudar berättar om vad Barbie betydde för deras uppväxt och att just det var inkörsbanan i mode för Ebba von Sydow tar jag och Elin och lägger energin på vårat förhållande och liv. Hon lagar mat, jag diskar. Hon damsuger, jag tvättar. Hon handlar, jag bäddar. Betalar räkningar, köper möbler. Jobbar. Kramas. Skrattar, gråter, älskar.
Allt detta medan talibanerna i afganistan stenar sina brudar till döds. Man undrar ju varför inte tjejerna där nere gör uppror och dödar männen. Det vore nice. Inte för att det är kvinnoförtryckande män. Utan för att dom är förtryckare. Men det är det ingen som är. Antingen är man kvinna, eller man, eller neger, eller latino, eller svenne, eller bajare, eller djurgårdare.

Fuck fack.

Mina åsikter springer iväg.
Jag sitter och blir arg. Och kan inte sluta skriva. Därför slutar jag här. Mitt i. Jag kan få ut så mycket mer. Men jag orkar inte.

Matlagningsdags. Lagom till att Elin kommer hem från jobbet. Tryggt va?

Återkomst.

Faller tillbaka på klotterdebatten en snabbis, även fast det som väntat har dött ut i övrig media, som det allt som oftast gör när debatten egentligen handlar om relativt ingenting. Jag hittade helt enkelt ett skönt citat som jag kände för att publicera.

"Man gör inte konst för att folk ska säga: ’Vad det är fint!’ Det är handlingen som gör dig till rebell, inte graffitins formspråk. Det är essensen jag vänder tillbaka till, igen och igen. Lagligt måleri är inte graffiti. Det är dekoration"


-"Cave"

Tv4morgon.

"Det är måndag igen. Vi är här, ni är förhoppningsvis där och allt ni kan göra är att ta en kopp kaffe."

Suktar.

En kommentar på frågan om vem du vill ligga med idag:

Postat av: Anonym

ziiiiiiiid

Härligt att ha lite hemliga beundrare!


Brister.

Det är söndag. Jag jobbar. Igen.
På mornarna när jag vaknar visar dom Telietubbies på tv. Inget för mig.
Ingen metro på bussen in mot stan.
Ingen sömn kvällen innan.
inget att skriva om. Min hjärna är tom. Jag behöver en ledig dag.
Var ledig i torsdags, men vad gör det när man jobbar helg.
Måste styra upp umgängeskretsen. Har legat på latsidan ett tag.
Festa verkar vara enda alternativet till att umgås när man blir äldre. Men festandet lockar inte på samma sätt.
Behöver något vettigt att göra. Men pengarna tryter. Jobbar på ett evighetsjobb för att tjäna pengar så jag kan köpa saker jag egentligen inte behöver. Vi är alla konsumtionssjuka.
Jag saknar röjkvällarna, även fast jag har vuxit ifrån dom.
Jag saknar Joel, Anton, Sebno, Grassi, Azar, Eddie.. Er andra också, men det här var kärnan av HUltraSB. No doubt about it.
Hur mycket jag än jobbar och sköter livet privat kommer det alltid sakna den extra kryddan så länge jag inte tar tag i saken.
Ringer ni inte mig så kommer jag att ringa er. I helgen är jag ledig igen. Förmodligen är jag trött och utsliten och vill nog helst sova. Men jag offrar mig nu. Är trött på hemmakvällar veckan runt. Jag behöver en flykt från verkligheten då och då. Bli full och odräglig och känna mig odödlig för en stund. Som "back in the days". Känna tillfällig eufori över ingenting.
Snart kommer sommaren, bortaresorna, semestern. Jag behöver den. Jag behöver er. Ni är mitt uppåttjack. Jag är beroende av er. Utan er blir vardagen som vilken trist vardag som helst. Grå och innehållslös.
Jag är myran i Antz.
Även den mest betydelselösa arbetsmyran behöver ett äventyr då och då, för att känna sig speciell.

Önskan.

Sova lite skulle vara skönt. Någon som har lust att jobba?

Vår.

Solen skiner ute. Det är 23 grader på min balkong. Och, jag är ledig.

Thomas Rusiak - In the SunSex.

Vem vill du ligga med idag?

1. Mickey Rourke
2. Linda Rosing
3. Maud Olofsson
4. Margaret Tatcher
5. Barack Obama

Galenskap.

Jag har precis dammsugit hela lägenheten. Ändå känner jag smulor under fötterna när jag går. Vad fan!

Original.

Finns inte många artister i Sverige som visar uppenbara influenser från det jag själv kallar klassisk hiphop. Alla ska vara showups. Vara så jävla disko och hippa.
Kaydee är precis det jag har saknat i svensk hiphop.

Kaydee - The Name


Stenålder.

Jag läste något om bögrättigheter i metro här om dagen. Glömde bort det för en stund, men kom att tänka på det idag igen.
Tydligen får inte homosexuella män inte ge blod. Enligt metro då. Jag sökte lite på fenomenet och konstaterade att homosexuella män tydligen visst får ge blod, så länge man inte har haft sex med en annan man. Givetvis var det på grund av risken för HIV-smitta. Att den risken är så pass överhängande att man måste utlysa ett enskillt förbud mot just homosexuella män hade jag ingen aning om, och låter ju helt befängt. Är det verkligen så svårt att försäkra sig om att en person inte har några blodöverförda sjukdomar? Om en homosexuell man verkligen vill ge blod utan att sprida HIV skulle väl denne knappast lura personalen på blodgivarcentralen att han ej har HIV? Och om mannen vill sprida HIV är väl risken större att en hetrosexuell person gör samma sak. Eftersom jag misstänker att hetrosexuella personer är procentuellt fler.
Att det skulle ha att göra med någon gammal rädsla över att bli bögsmittad är förhoppningsvis lite väl stenålder för att det ska vara så.

Utmaning.

Vem vill du slåss emot idag?

1. Carl Bildt
2. Clint Eastwood
3. Yassir Arafat
4. Ebba Von Sydow
5. Eddie Murphy

RSS 2.0